Ingrediente
- Foi
- 1 ou
- 250 g zahar
- 2 linguri miere
- 50 g unt
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita bicarbonat
- cca 500-600 g faina
- Crema
- 150 g unt
- 150 g zahar tos( facut farin)
- 300 ml lapte
- 3 linguri gris
- 1 borcan de 400 g gem de caise
Mod de preparare
Foile:
Oul cu zaharul,mierea,untul,laptele si lingurita de bicarbonat stins cu otet se amesteca bine si se pun pe foc pana incepe sa fiarba.Amestecam mereu sa nu se lipeasca.Cand a inceput sa fiarba,luam de pe foc si adaugam faina,formam o coca care se poate intinde.Coca o impartim in 4 parti egale si formam foi cu dimensiunea de 20/35 cm,le intepam cu furculita si le coacem pe fundul tavii cca 9-10 min.Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Laptele si grisul le fierbem ,cand s-a ingrosat dam la o parte si lasam sa se raceasca bine.Cat timp se raceste grisul,frecam untul cu zaharul sa devina o crema spumoasa.Dupa ce s-a racit grisul il amestecam cu untul.
Asamblare:
Prima foaie se unge cu 1/2 borcan de gem de caise,se pune desupra foaia 2 apoi crema de gris,pestea ea foaia 3 pe care o ungem cu restul de gem si peste ea punem ultima foaie.Pudram cu zahar si ornam cum vrem...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|