Prăjitură cu fructul dragonului

Postat de simonacallas in Prajituri
6 Mai 2014 | 8402 vizualizari
Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu e spectaculos dacă îl mănânc separat. L-am gustat şi într-adevăr aşa este: gustul său nu e unul care să impresioneze, nici nu poate fi definit. E prea delicat pentru papilele noastre obişnuite cu aromele mai tari. Reţetarul internautic pentru acest fruct este extrem de sărac. Găsisem ceva interesant, dar utiliza pitaya cu miezul roz, şi m-am rugat ca ceea ce cumpărasem eu să aibă miezul roz; dar n-a fost aşa, am nimerit pitaya cu miezul alb. Aşa că mi-am bătut capul o zi întreagă cum să-l gătesc. Şi am ales să îl combin cu ciocolată şi cu vişine. Rezultatul este inimaginabil. Savoarea ciocolatei amare, cu gustul dulce-acrişor al cremei de vişine, sunt minunat întregite de cuburile de pitaya, care, în acest context, se percep ca o boare umedă şi zglobie, în arşiţa verii…

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 100 g unt/margarină
  • Pentru cremă:
  • 150 g vişine fără sâmburi
  • 7 linguri cu vârf de zahăr
  • 1 plic gelfix
  • 400 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt/margarină
  • 2 fructe pitaya (fructul dragonului)

Mod de preparare

Preparare blat: 

Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat bine gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi coaja de lămâie, până când am obţinut o cremă. Albuşurile le-am bătut cu un praf de sare până când au devenit spumoase, apoi le-am bătut bezea cu restul de zahăr. Ciocolata împreună cu untul le-am topit la microunde. Am adăugat în albuşuri crema de gălbenuşuri, apoi ciocolata topită cu untul şi am amestecat cu spatula, uşor, prin răsturnare. Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi am introdus în cuptor, la foc mediu, timp de circa 30 minute. După ce s-a copt, am scos tava şi am lăsat-o să se răcească.

 

Preparare cremă de vişine: 

Vişinele le-am tocat mărunt la blender, le-am amestecat cu 3 linguri de zahăr şi le-am pus pe foc. Când au început să fiarbă, am adăugat conţinutul plicului de gelfix, am omogenizat bine şi am mai lăsat pe foc 1 minut, până s-a legat ca un piure, apoi am luat vasul de pe foc şi am lăsat să se răcească. Am pus la încălzit laptele. Gălbenuşurile le-am amestecat cu restul de 4 linguri de zahăr şi amidonul. Am turnat peste ele laptele clocotit şi am omogenizat, apoi am pus la baie de aburi, amestecând continuu, până când s-a legat crema. Am luat de pe foc, am adăugat untul şi am omogenizat, apoi am adăugat piureul de vişine.

 

Asamblare: 

Am turnat crema de vişine peste blatul de ciocolată şi am pus deasupra cuburi de fruct pitaya. Am dat la rece pentru câteva ore. Am tăiat şi am servit cu mici cuburi de pitaya deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu fructul dragonului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Oana

Desert prajitura cu mere si bezea

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere , pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si...

Citeste continuarea

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 19:36
Ce culoare faina are...
la 06.05.2014, 19:36
nu am auzit niciodata de fructu asta , nici nu stiu cum arata as fi super curioasa sa gust praji ta
la 06.05.2014, 19:37
Asa mult imi place fructul acesta!
la 06.05.2014, 19:38
Nu stiu cum este acel fruct, dar arata tare bine prajitura ta!
la 06.05.2014, 19:38
Foarte frumoasa!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking