Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale

Postat de janet in Prajituri
23 Mar 2010 | 6174 vizualizari
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale

Ingrediente

  • -300gr faina
  • -200gr zahar
  • -2 oua
  • -4 linguri de smintina
  • -150 gr margarina
  • -50 gr mac
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -zeama de la o lamiie
  • -100gr miez de nuca

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina,macul ,praful de copt si un praf de sare.In alt vas punem la topit margarina,cind s-a topit punem zaharul,smintina si ouale ,amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul.Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire ,in amestecul de faina cu mac.Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins.

Pina prinde crusta deasupra,pregatim miezul de nuca.Intr-un ibric punem 100gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama de lamiie,lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca.Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el.Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala,curatind-o si taind-o in felii subtiri.Cind prajitura a prins crusta ,o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala iar in mijloc punem nuca tocata marunt.Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca.

Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula ,pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura pufoasa de cocos

Postat de xana

Prajitura pufoasa de cocos

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si uleiul pana devin albicioase si pufoase. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se trec prin sita, apoi din ele luam cate 2-3 linguri si...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu dovleac

Postat de Oana

Reteta de placinta cu dovleac

Iata cat de simplu se prepara  Reteta de placinta cu dovleac Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2010, 21:39
arata ca un tortulet ,destul de interesant!
la 23.03.2010, 21:41
delicioasa sigur

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking