Prajitura cu mac, visine si bezea

Postat de ala_oancea in Prajituri
31 Ian 2010 | 14969 vizualizari
Prajitura cu mac, visine si bezea

Reteta Carmiris

Ingrediente

  • 150 gr faina
  • 150 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 200 gr visine din compot
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o jamaie

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini rulada cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini rulada cu zmeura

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Postat de Creatsa

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 09:21
wooow....delicios
la 31.01.2010, 19:08
la 31.01.2010, 19:49
te face sa salivezi;trebuie incercata!
la 01.02.2010, 06:16
Foarte aspectuoasa. Mi-a atras atentia imediat.
la 01.02.2010, 23:24
Multumesc frumos pentru aprecieri

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking