Prajitura cu mere

Postat de Valclaudia in Prajituri
18 Aug 2013 | 5103 vizualizari
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 gr margarina
  • 8 linguri lapte rece
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • cca 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase (cantitatea ramasa dupa curatarea merelor de cotoare, eu le-am lasat cu tot cu coaja)
  • 200 gr. zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2 linguri de gris
  • 50 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.

Spalam si curatam merele de cotoare.

Le dam pe razatoarea mica, adaugam zaharul si scortisoara si le calim la foc potrivit intr-o cratita pana se evapora zeama lasata de mere prin topirea zaharului.

Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece timp de o ora il scoatem, intindem o foaie de marimea tavii in care avem de gand sa coacem prajitura (pe masa de lucru infainata), ungem tava cu ulei si asezam foaia in tava. Daca nu e chiar perfecta, o mai intindem cu palmele, aluatul fiind elastic, se lasa usor manevrat, mai ales ca avem si tava unsa cu ulei. Pentru foaie folosim 3/4 din cantitatea de aluat, restul ne va trebui mai incolo la decorarea prajiturii cu inimioare din aluat.

Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita, presaram grisul pe toata suprafata foii si adaugam merele calite. Le nivelam frumos cu dosul unei linguri de lemn, asa incat sa fie uniform repartizate merele in toata tava.

Aluatul ramas se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste mere, din loc in loc.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc inimioarele si devin aurii.

Temperatura trebuie sa fie medie (170 grade), cuptorul preincalzit.

La mine a stat prajitura cca 40 min. la copt.

Scoatem prajitura cand e coapta, o lasam la racit si inainte de servire presaram zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Iata cum se prepara Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 14:49
vreau si eu o felie
la 18.08.2013, 14:50
tare mult imi place
la 18.08.2013, 15:04
Foarte buna.
la 18.08.2013, 15:06
tare buna praji!
la 18.08.2013, 15:07
Imi plac mult prajiturile cu mere!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking