Ingrediente
- Pt. foi:
- 2 oua
- 100g zahar
- 2 lg miere
- 25g unt
- 1lgt.bicarbonat
- 350g faina
- 2 lg cacao
- Pt. crema:
- 500g smantana
- 3lg zahar pudra
- 1 intaritor frisca
- 150g nuca macinata
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu zaharul bine, se adauga untul si mierea si se amesteca la bain-marie pana se topeste zaharul si se incalzeste putin crema. Se pune bicarbonatul si se mai amesteca pana devine spumoasa si creste in volum. Se ia de pe baia de aburi si se lasa putin sa se raceasca daca s-a incalzit prea tare.
Intr-un vas punem faina si cacaoa si turnam crema de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se mai adauga faina daca este nevoie sa iasa ca plastelina.
Aluatul obtinut se imparte in 3 parti, si se va intinde direct in tava in care se coace. Tava se tapeteaza cu faina iar foaia daca se poate sa fie cat mai subtire (la coacere creste in volum). Foile se coc la foc mediu in jur de 3-4 minute.
Crema: smantana rece se bate la mixer cateva minute dupa care se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Cand incepe sa arate ca o frisca se adauga nuca macinata si esenta si se mesteca usor cu lingura.
Se umplu foile cu crema pastrand si pentru deasupra si se presara cu nuca macinata. Se lasa la frigider pana a doua zi sa se inmoaie foile. Se topeste in gura asa de buna e.
Mersi inca o data Miha
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere, nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|