Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de rena in Prajituri
28 Dec 2013 | 81617 vizualizari
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Ingrediente

BLAT NUCA DE COCOS:

  • 6 albusuri
  • 300gr.nuca de cocos rasa
  • 300gr.zahar
  • un praf de sare

CREMA DE VANILIE:

  • 6 galbenusuri
  • 8linguri de zahar
  • 50gr.amidon
  • 300ml.lapte
  • 350ml.frisca
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare

STRATUL DE CIOCOLATA:

  • 200gr.ciocolata
  • 75ml.frisca lichida

Mod de preparare

Blat nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de grade pina se aureste pe deasupra. Dupa ce s-a racit scoatem cu grija blatul din tava (atentie ca se sfarama usor) indepartam hartia si il asezam din nou in tava in care l-am copt tot pe hartie de copt.

Pentru stratul de ciocolata:

Punem ciocolata si frisca pe baie de apa pana se omogeneaza dupa care o turnam imediat peste blat,nivelam si dam tava la rece.

Crema de vanilie: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul si 100ml.lapte rece. Punem restul de lapte la fiert.Cand a dat in fiert turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam la racit timp in care batem frisca.Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o ligura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata. Aromatizam cu esenta de vanilie. Intindem crema peste stratul de ciocolata,si decoram cu ciocolata rasa. Dam tava la rece pt.cateva ore.

Se portioneaza cu grija cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.

Spor si Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2013, 23:59
ce prajitura buna
la 29.12.2013, 00:04
buna
la 29.12.2013, 00:21
la 29.12.2013, 08:44
tare buna!
la 29.12.2013, 09:36
foarte buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking