Prăjitură cu zmeură, vișine și cireșe

Postat de panacris in Prajituri
14 Aug 2013 | 3884 vizualizari
Prăjitură cu zmeură, vișine și cireșe

După o vizită la mama soacră, m-am ”procopsit” cu o mână de zmeură, una de cireșe și una de vișine. Cel mai la îndemână mi s-a părut rețeta lui Cleme, prăjitură cu zmeură și caise, așa că am purces la treabă!

Ingrediente

  • ouă 10 bucăți,
  • zahăr tos 10 linguri,
  • ulei de floarea soarelui+măsline 10 linguri,
  • făină albă de grâu 10 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu sofran 1 plic,
  • lapte 2 linguri,
  • pudră de cacao 2 linguri

Mod de preparare

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul, făina, praful de copt și laptele. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă praful de cacao și se amestecă ușor pentru a se crea modelul marmorat. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 1o minute, apoi se scoate și se adaugă zmeura, cireșele și vișinele dezosate. Se dă din nou la copt ptr cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 de grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se pudrează cu zahăr praf după ce prăjitiura s-a răcit complet, apoi se porționeaza.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu zmeură, vișine și cireșe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nuci umplute(varianta I )

Postat de merisor67

Nuci umplute(varianta I )

Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa...

Citeste continuarea

Pandispan cu cirese

Postat de timea

Pandispan cu cirese

Mai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 14.08.2013, 19:54
la 14.08.2013, 19:58
buna praji
la 14.08.2013, 20:02
Mersik,Meri, Bya! A trebuit să las și Zmeilor cei mici, ceva bun acasă
la 14.08.2013, 20:02
Deși până vom pleca, nu se știe dacă mai rămâne vreo bucățică
la 14.08.2013, 20:04
deliciu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking