Ingrediente
- ouă 10 bucăți,
- zahăr tos 10 linguri,
- ulei de floarea soarelui+măsline 10 linguri,
- făină albă de grâu 10 linguri,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- praf de copt cu sofran 1 plic,
- lapte 2 linguri,
- pudră de cacao 2 linguri
Mod de preparare
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul, făina, praful de copt și laptele. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă praful de cacao și se amestecă ușor pentru a se crea modelul marmorat. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 1o minute, apoi se scoate și se adaugă zmeura, cireșele și vișinele dezosate. Se dă din nou la copt ptr cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 de grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se pudrează cu zahăr praf după ce prăjitiura s-a răcit complet, apoi se porționeaza.
Spor la treabă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu zmeură, vișine și cireșe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|