Ingrediente
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 1/2 pahar zahar
- 2 oua
- 1 pahar faina
- 1/2 pahar lapte
- 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
- esenta de rom
- 2 plicuri de zahar vanilat
- cacao dupa gust
Pentru umplutura:
- 500 g branza dulce de vaci
- 1 pahar de zahar
- 3-4 oua
- coaja de la o lamaie
- 4-5 pliculete de zahar vanilat
- 2-3 linguri de faina
Mod de preparare
Aluatul:
Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust. Trebuie sa aibe consistenta aluatului de chec sau un pic mai groasa, depinde de oua.
Umplutura:
Branza de vaci se freaca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Apoi se adauga si faina amesetcand bine pentru a nu crea cocoloase.
Tava se tapeteaza cu faina.
Se aseaza 3/4 din aluat in tava peste care se pune umplutura cu mana, intinzand cu grija peste tot.
Peste umplutura se intinde restul de aluat. Se da la foc mediu pana se coace.
Se orneaza cu pudra de nuca de cocos si se taie rombulete, triunghiulete, patratele, cum o fi... :D
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza cu iz de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|