Prajitura din foi cu miere

Postat de panacris in Prajituri
19 Noi 2012 | 6392 vizualizari
Prajitura din foi cu miere

Ingrediente

  • FOILE
  • faina alba de grau 400 g.,
  • miere 150 g.,
  • zahar tos 150 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • lapte 50 ml.,
  • amoniac 1 lingurita,
  • ou 1 bucata,
  • CREMA
  • unt 250 g.,
  • faina alba de grau 50 g.,
  • lapte 400 ml.,
  • zahar tos 200 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • lamaie 1 bucata

Mod de preparare

Intr-un vas  se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand energic, cu telul in forma de para, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in 3 bucati, din care se intind foi, care se coc pe fundul tavii, la foc mic.

Pentru  crema, faina se dilueaza cu 100 ml. lapte, pana se omogenizeaza. Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Dupa primul clocot se adauga faina diluata cu lapte, in suvoi subtire, amestecandu-se continuu pana se ingroase ca si o smantana. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilinat, amestecandu-se continuu pana se raceste. Apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza, crema. Foile se ung cu crema obtinuta, se lasa la rece pana a doua zi, apoi se portioneaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura din foi cu miere

Postat de mirela0911

Prajitura din foi cu miere

Foile: Intr-o craticioara se cantareste mierea. Se adauga zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se pune pe foc mic pana cand compozitia incepe sa fiarba. Se ia vasul de pe foc,...

Citeste continuarea

Prajitura din foi cu miere si nuca

Postat de Ela68

Prajitura din foi cu miere si nuca

Mod de preparare foi : 1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 20:42
Meri esti pe faza
la 19.11.2012, 20:43
Nu poate fi decat foarte buna
la 19.11.2012, 20:43
vreau si eu!
la 19.11.2012, 20:45
Ce buna prajiturica cu miere
la 19.11.2012, 20:45
Cris, prima venita prima servita nu?

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking