Prajitura Diplomat

Postat de sufletista in Prajituri
11 Mar 2011 | 11248 vizualizari
Prajitura Diplomat

reteta o am de aici

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1cana zahar(200g)
  • 1,1/2 cesti faina
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie
  • 1 plic de gelatina
  • Decor-fructe(kiwi.porocale)

Mod de preparare

Blat-separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu lingura pana se omogenizeaza bine. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina, turnam compozita si dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa, apoi se pune la incalzit, atentia sa  nu fiarba, apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta, apoi se amesteca frisca cu crema de ou.

Se tapeteaza tava cu folie alimentara, se pune blatul, apoi turnam crema, adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare si se da la rece cateva ore dupa care se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Prajitura cu jeleu de mure

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu jeleu de mure

Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece. Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste...

Citeste continuarea

Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)

Postat de Adele

Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)

Se pregateste blatul: se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana devin spumoase, se adauga esenta si fainile cu praful de copt se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2011, 20:51
la 11.03.2011, 20:56
rocsi
la 11.03.2011, 21:19
Ce mult imi place...arata foarte frumoasa prajitura asta..immm...ce as gusta
Si trandafirii sunt superbi
la 11.03.2011, 21:21
este super buna la gust,dar nu am reusit decat sa mananc decat o bucatica,o duce sotul maine la munca,
la 11.03.2011, 23:36
foarte buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking