Prajitura "Felii de trandafir"

Postat de postavaru in Prajituri
4 Iul 2011 | 15129 vizualizari
Prajitura "Felii de trandafir"

Nu ma intrebati de ce se numeste asa, pentru ca nu va pot rapsunde. Reteta o am de la o colega si nu am vrut sa-i schimb numele. Nu are nicio legatura cu trandafirii, dar e foarte buna si usor de facut.

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • 450 g faina
  • 200 gunt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • + 2 lingurite cacao (pentru foaia maro)
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 1/2 borcan de marmelada acrisoara

Mod de preparare

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.
In una din parti adaugam cacaoa si framantam pana se omogenizeaza.

Pregatim crema:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de marmelada acrisoara.

Intindem apoi foaia cu cacao si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.

Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.

Pentru glazura amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra.

Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte. Trebuie intinsa repede, pentru ca se intareste.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Felii de trandafir"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii

Postat de oanapl

Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii

Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri....

Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2011, 22:32
mamaaaa ce bunaaaa
la 04.07.2011, 22:33
Rocsi ce rapida esti
la 04.07.2011, 22:35
am trecuto la favo,arata super
la 04.07.2011, 22:38
sper sa-ti placa
la 04.07.2011, 22:49
Si eu care credeam ca sunt prima si ma infrupt cu o portie maaaare E foarte buna!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking