Prajitura fructata

Postat de merisor67 in Prajituri
31 Ian 2013 | 5332 vizualizari
Prajitura fructata

Prajitura aceasta am prestat-o de ziua lui Adi si am trimis-o la colegii de serviciu. Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar fiind mai multi nu cred ca se ajungeau portiile asa ca am optat pentru a o face in tava.

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa fiarta
  • Esenta de portocala
  • Coaja rasa de portocala
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri nuca maruntita
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Crema de ciocolata:
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • Visine din compot
  • Crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • Esenta de lamaie
  • Piscoturi simple
  • Piscoturi cu cacao
  • Compot de piersici

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet.

Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt.

Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie si coacem la 180 grade pentru 40 minute, apoi scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Cand se raceste insiropam cu zeama de la compotul de visine.

Crema de ciocolata:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas cu frisca lichida. Punem vasul la foc mic si mestecam continuu pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece. Dup ace se raceste bine bagam mixerul si mixam pana devine cremoasa, apoi adaugam visinele scurse si amestecam incet.

Crema alba:

Mixam frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand se intareste.

Mixam crema de mascarpone apoi adaugam putin cate putin din frisca intarita coaja rasa de lamiae si esenta si omogenizam.

O lasam si pe aceasta la rece.

Piscoturile le insiropam putin cu zeama de la compotul de piersici.

Daca nu ajunge zeama, mai facem un sirop cu apa, putin zahar si esente.

Asamblare: peste blatul insiropat punem crema de ciocolata, apoi asezam un rand de piscoturi simple, un rand de piscoturi cu cacao si crema alba deasupra.

Ornam cu felii de piersici din compot si dam la rece.

Gustul este urmatorul: blatul dulce-acrisor de la compotul de visine, crema de ciocolata putin amaruie, iar crema alba dulce aromata.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fructata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu struguri

Postat de merisor67

Prajitura cu struguri

Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse siropuri si am zis sa incerc cu sirop de zahar ars. Foarte bun a iesit blatul cu acest sirop...

Citeste continuarea

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Postat de comanligia

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2013, 11:46
imi placee :*
la 31.01.2013, 11:47
yummyy
la 31.01.2013, 11:49
E bun şi aşa Meri, adică şi dacă nu-i tort. Eu nu sunt pretenţios ca alţii
la 31.01.2013, 11:49
Hmmmm
la 31.01.2013, 11:50
Padre, ce bine ca nu esti pretentios!
Asa mi-ar placea sa fie toti, sa manance tot ce le pui in farfurie

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking