Prajitura Iceing cu crema ganache

Postat de bucatarimcudiana in Prajituri
10 Apr 2011 | 4635 vizualizari
Prajitura Iceing cu crema ganache

O praji simpla dar fina si delicioasa De ce icing? De la glazura in care sclipesc cristalele de zahar

Ingrediente

  • pt.blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 ml.ulei
  • 3 linguri apa rece
  • pt.crema
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • pt.glazura icing
  • 300 gr zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • apa
  • 2 linguri nesquik
  • pt. sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

in primul rand ne pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la rece. Ideal ar fi sa o lasam peste noapte la frigider, dar este suficient si 3 ore

Deci, punem la fiert intr-o craticioara frisca cu ciocolata rupta in bucati, cand a dat  2 clocote o luam de pe foc si o lasam la racit Compozitia astfel racita, inainte de a o intinde pe blat o amestecam bine impreuna cu untul care este la temperatura camerei, pana obtinem o crema spumoasa

Blatul este practic un pandispan clasic. Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa. Peste albusurile spuma, adaugam compozitia de galbenusuri, incorporam faina. Avem grija ca aceasta operatie sa o facem prin rasturnare, adica amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit , la o temperatura medie , pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea sa fim siguri ca blatul este copt

Pana ce blatul se coace pregatim si siropul

Intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop legat, dupa ce se stinge focul se adauga esenta de rom si se lasa la rece

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in doua, il insiropam si il umplem cu crema. Deasupra il glazuram cu icing, care se prepara astfel:

Turnam zahărul pudră într-un castron, adăugam zeama de lămâie şi  nesquik. Cu ajutorul unui tel integram apa, amestecând, până obţinem o compoziţie cremoasă, densă dar maleabilă, pe care să o putem întinde pe prajitura fără să curgă.

Prajitura asamblata se mai lasa la rece cel putin o ora pentru a se putea portiona

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iceing cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Oreo cheesecake

Postat de simona72

Oreo cheesecake

Pentru crusta: zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii amestecam cu untul topit. Amestecam cu o spatula si asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil unsa in prealabil cu putin unt....

Citeste continuarea

Prajitura cu mere, pere si bezea

Postat de simona72

Prajitura cu mere, pere si bezea

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2011, 01:33
buna buna praji
la 11.04.2011, 09:13
la 11.04.2011, 09:30
la 11.04.2011, 09:50
la 11.04.2011, 10:23
ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking