Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

Postat de gaby_d in Prajituri
25 Ian 2013 | 15098 vizualizari
Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cafea
  • o lingurita praf copt
  • o lingura apa
  • o lingura ulei
  • 5-6linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ML frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura miere
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie,
  • 4 linguri zahar,
  • 120 gr unt

Mod de preparare

Bati spuma albusurile. Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul. In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor.
Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare. Omogenizezi. Pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci la foc potrivit aprox 30 min. Cand e rece, tai blatul in doua.

Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron. Frisca se infierbanta bine(nu se fierbe). Se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere. Se baga la frigider pt cel putin 3-4 ore. Se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata (e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)

Se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea blat.

Preparam glazura: Intr-un castron topim la bain marine 100 gr ciocolata amaruie, 4linguri zahar, 120gr unt. (nu-l topiti complet!!!sa nu fie moale ci doar atat cat sa poata fi mixat) Se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul. Iese o glazura pufoasa si buna pe care o intindeti frumos peste prajiturica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Postat de ancutsa

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...

Citeste continuarea

Desert prajitura Vis

Postat de Criss

Desert prajitura Vis

(Inainte de toate, trebuie sa va spun ca eu am copt mai mult timp prajitura, avand un aragaz simplu, timpii de coacere difera de cei ai unui cuptor electric. Eu intotdeauna preincalzesc cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 15:29
nu cer ca sigur nu ai
la 25.01.2013, 15:30
Îmi place echilibrul dintre ganache și glazură!
la 25.01.2013, 15:31
ce harnica ai fost azi
la 25.01.2013, 15:34
la 25.01.2013, 15:36
ela, s-o crezi tu)))))))))))))

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking