Ingrediente
- Foi :
- 500 gr faina
- 2 linguri zahar pudra
- 250 gr margarina sau untura
- putina sare
- 100 ml smantana (5 linguri pline)
- drojdie ( aprox. jumatate de pachet)
- 1 galbenus
- Umplutura :
- nuci pisate
- coaja de lamaie
- zahar
- gem de caise
Mod de preparare
Se amesteca faina cu zaharul pudra, margarina, putina sare. Se face o gropita in aluat si se adauga smantana, drojdia si galbenusul de ou. Impartim aluatul in 4. Il acoperim si il lasam sa se odihneasca aproximativ 20 de minute.
Pentru umplutura, amestecam nucile pisate cu coaja de lamaie si zaharul. Cantitatea depinde de gustul fiecaruia, puteti pune mai multa umplutura de nuci sau mai putina.
Intindem o foaie in tava si o ungem cu gem. Presaram din umplutura de nuci. Peste ea punem lapte amestecat cu esenta de rom si stafide. ( stafidele sunt optionale ). Nu punem foarte mult. Repetam si pentru restul foilor. Ultima foaie se inteapa. Se baga prajitura la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Se poate face o glazura din unt topit amestecat cu o ciocolata cu lapte.
Pofta buna! Este delicioasa si rezista chiar si o saptamana. Mie personal mi s-a parut mai gustoasa dupa cateva zile. Spor la prajiturit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|