Prajitura Londoni

Postat de miremirc in Prajituri
3 Iul 2011 | 13166 vizualizari
Prajitura Londoni

Ingrediente

Aluat :

  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • marmelada de caise sau piersici

Glazura :

  • 150 g zahar
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 albusuri

Mod de preparare

  Pentru aluat : amestecam toate ingredientele bine de tot , intindem aluatul obtinut pe masa de lucru, cu sucitorul si il punem in tava neunsa si fara faina; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (25*35 cm) cu ajutorul mainilor.

Aluatul din tava il ungem cu marmelada de caise .
Pentru glazura : mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat, iar la final incorporam nucile macinate . Intindem compozitia peste marmelada din tava.

  Dam la cuptor pentru cca 30 de minute; facem testul cu scobitoarea .Lasam sa se raceasca si apoi taiem felii.

  Sursa : Carmen

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Londoni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clatite cu branza "Ceva fin" si piersici

Postat de Bucataras

Clatite cu branza "Ceva fin" si piersici

Ouale se pun intr-un bol impreuna cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul, cate putin, pana se omogenizeaza compozitia de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2011, 12:11
la 03.07.2011, 12:22
ce-mi place
la 03.07.2011, 12:38
yamiiiiiiiiii
la 03.07.2011, 13:04
minunata prajitura minunata prezentare
la 03.07.2011, 13:06

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking