PRAJITURA METRO

Postat de Roda in Prajituri
14 Iun 2009 | 12613 vizualizari
PRAJITURA METRO

Cunoscuta si sub denumirea de "Cozonac la metru", acest desert este ideal cu o ceasca de cacao sau o ceasca de ceai.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua,
  • 250g.zahar,
  • 1dl. ulei,
  • 1 l. apa calda,
  • 250g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacaoPentru crema:
  • 250g.unt,
  • 150g.zahar praf,
  • 4 linguri de rom,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1/2l.lapte,
  • 5 linguri de zahar;
  • Pentru ornat:
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker;

Mod de preparare

(12 felii):

1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2 din compozitie se pune intr-o forma;in cealalta 1/2 se adauga 2 linguri de cacao ,apoi se toarna compozitia in cea de a doua forma.Se coc in cuptor preincazit cca. 30 de minute.Se scot din forma si se lasa sa se raceasca.

2.Intre timp, se prepara crema:din lapte , vanilie si  praful de budinca  se prepara o budinca.Untul se freca spuma cu zaharul praf.Cand budinca s-a racit, se incorporeaza usor, lingura cu lingura , in untul spumos,apoi se adauga romul.

3.Cele doua checuri bicolore se taie felii si se incepe aranjarea lor:se unge cu crema o felie galbena,urmeaza o felie neagra, iarasi crema, o felie galbena si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

4.Se prepara glazura potrivit instructiunilor de pe pachet si se acopera cu ea intreaga prajitura.Se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca, apoi se taie felii oblice.Se orneaza cu frunzulite de menta sau de lamaita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA METRO" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si fructe

Postat de katty

Desert prajitura cu branza si fructe

Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam...

Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Postat de Ina

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza  cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2009, 11:59
Foarte buna prajitura asta mama o facea de mult doar ca era cu budinca de capsuni . Mi-ai adus aminte de vremurile cand faceam prjituri impreuna. Cred ca ar trebui sa o mai fac si eu. Noi ii ziceam KUNTA KINTE
la 15.06.2009, 14:15
Are mai multe denumiri, dar in zona noastra ii spunem cozonac metro sau prajitura metro.Pot fi facute diferite creme, de diferite culori sau arome.Prajitura mea a fost postata invers de catre domnul administrator, eu nu am putut sa o postez fiindca a fost prea mare si trebuia redimensionata.I-am semnalat problema , sper sa o remedieze.
la 15.06.2009, 15:43
Eu o fac din compozitie de chec si ii spun chec cu crema.Este foarte , foooooarte bun! Multumesc, pentru aducere aminte.
la 16.06.2009, 12:43
Oricum Roda arata super si asa intoarsa . Bunica si eu tot din compozitie de chec o fac
la 17.06.2009, 12:32
Nu eu am postat-o intoarsa, ci domnul administrator, eu nu am reusit s-o redimensionez.Fara nici-o problema se poate folosi aluatul de chec.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking