Prajitura "Nini`s Bird"

Postat de mon in Prajituri
18 Dec 2012 | 8057 vizualizari
Prajitura "Nini`s Bird"

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 9 linguri faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • crema:
  • 1 l frisca lichida
  • 380 ml iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 4 plicuri gelatina
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • sirop:
  • 1 cana mica apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri ciocolata calda
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apa si galbenusurile (pe care le frecam mai intai cu ulei) Amestecam totul cu o spatula nu cu mixerul, faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si zaharul vanilat, apoi adaugam cate o lingura in compozitia de oua. Amestecam usor compozitia, punem si esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 35 minute. Dupa coacere lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua parti.

Crema:

Batem frisca cu zaharul, adaugam iaurtul si mai batem putin. Gelatina o punem la inmuiat in 200 ml apa si o incalzim foarte putin, dupa care amestecam usor in crema de frisca. Adaugam esenta si coaja de portocala si mai amestecam putin.

Facem un sirop incalzind usor ingredientele de la sirop.

Asezam pe un platou prima  parte a blatului, o insiropam, apoi asezam un strat gros de crema si cel de al doilea blat pe care il insiropam. Imbracam prajitura in restul de crema ramasa si ornam dupa imaginatie. Punem prajitura la frigider si servim a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nini`s Bird"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post

Intr-un bol se pun apa si uleiul. Se adauga sarea, zaharul si gemul de prune. Se amesteca bine. Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna. Se toarna in bol si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2012, 19:34
la 18.12.2012, 20:23
buna
la 18.12.2012, 20:29
tare buna o fi..
la 18.12.2012, 20:43
la 18.12.2012, 20:54
multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking