Ingrediente
BLAT:
- 6oua,
- 50ml ulei,
- 1lingurita amidon alimentar,
- 1lingurita praf de copt,
- 1plic budinca de ciocolata,
- 100gr faina,
- 150gr zahar
CREMA:
- 2plicuri crema Ole de vanilie de la dr.Oetker,
- 400ml lapte,
- 250gr frisca,
GLAZURA:
- 100ml frisca lichida,
- 200gr ciocolata menaj,
- 25ml lichior de visine,
- 50gr unt
DECOR:
Mod de preparare
Separam galbenusul de albusuri la oua.Batem galbenusurile cu uleiul.
Faina o amestecam cu praful de budinca de ciocolata,amidonul si praful de copt.
Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam zaharul,treptat.Adaugam faina si galbenusuri in albusurile batute
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si tapetam cu faina si rasturnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 35minute,aproximativ,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:Frisca,laptele si praful de crema le mixam pana se intaresc.Turnam crema peste blatul racit bine si nivelam.
Pregatim glazura:Incalzim frisca,adaugam untul si ciocolata iar la sfarsit punem lichiorul.Lasam sa se raceasca putin si turnam deasupra cremei;nivelam cu un cutit.
Lasam la frigider cateva ore,apoi taiem cu un cutit trecut prin apa rece si decoram cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OLE" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|