Prajitura rasturnata cu piersici si banane

Postat de Anamaria7 in Prajituri
10 Iul 2011 | 7149 vizualizari
Prajitura rasturnata cu piersici si banane

O minunatie de prajitura, inmiresmata ca o dimineata de vara la rasarit si colorata ca un apus de soare :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 3c faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lgt scortisoara
  • 115 gr unt
  • 1 1/4c zahar
  • 4 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1c lapte
  • 1c nuca maruntita
  • Fructe caramelizate:
  • 85 gr unt
  • 1c zahar brun
  • 1 lgt scortisoara

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm).

Fructe caramelizate:

Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava peste acest strat de caramel aromat.

Blat:

Amestecam bine faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare, iar la final punem vanilia. Incorporam amestecul de faina si laptele punand alternativ, in 2-3 etape, cu mixerul pe viteza mica. Nuca se adauga amestecand cu lingura.

La final, turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor cca 45 min, pana ce prajitura devine rumena deasupra si trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Ora 12

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Postat de diaconta

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 15:23
buna buna
la 10.07.2011, 15:24
Ce rasturnata grozava
la 10.07.2011, 18:13
la 10.07.2011, 21:30
buna buna
la 10.07.2011, 21:31

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking