Ingrediente
- Blat:
- 3c faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lgt sare
- 2 lgt scortisoara
- 115 gr unt
- 1 1/4c zahar
- 4 oua
- 1 lgt esenta de vanilie
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1c lapte
- 1c nuca maruntita
- Fructe caramelizate:
- 85 gr unt
- 1c zahar brun
- 1 lgt scortisoara
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm).
Fructe caramelizate:
Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava peste acest strat de caramel aromat.
Blat:
Amestecam bine faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare, iar la final punem vanilia. Incorporam amestecul de faina si laptele punand alternativ, in 2-3 etape, cu mixerul pe viteza mica. Nuca se adauga amestecand cu lingura.
La final, turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor cca 45 min, pana ce prajitura devine rumena deasupra si trece testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|