Ingrediente
- 5oua
- 1cana zahar
- 250g faina
- 4linguri ulei
- 150g unt
- 150g zahar pudra
- zeama si coaja rasa de la 1lamaie
- 500ml lapte
- 6linguri faina
- 3plicuri zahar vanilat
- 2linguri cacao
Mod de preparare
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei apoi faina;amestecam totul incet cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;'pregatim doua forme de aceeasi marime de tort tapetate cu hartie,turnam int-una jumatate din compozitie iar restul amestecam cu cacao si rasturnam in a doua tava apoi lasam la cuptor 20-30min;in acest timp pregatim crema;amestecam faina cu laptele rece si zahar vanilat pe foc mic;dupa ce s-a racit amestecam cu untul frecat cu zahar pudra,coaja si zeama de lamaie iar dupa ce totul este omogenizat lasam la frigider.
Blaturile dupa ce s-au racit le decupam cu diferite forme(de la mare la mic),pana ajungem la discul din mijloc decupat cu un pahar mic;pe un platou montam prajitura;in cercul alb mare punem un cerc mai mic maro si tot asa pana obtinem un blat complet;insiropam acest blat cu orice sirop avem sau compot,punem crema,deasupra al doi-lea blat montat separat,imbracam cu crema si ornam cu ce avem(eu am avut nuca de cocos);inainte de servire lasam prajitura la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sah" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|