Prajitura Sah

Postat de antici_gabytza in Prajituri
31 Mar 2014 | 4690 vizualizari
Prajitura Sah

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • sirop
  • compot de zarzari
  • crema
  • 200 ml smantana
  • 100 g zahar
  • decor
  • frisca
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in ploaie peste compozitia de oua. Impartim compozitia in 2. In una punem lingurile de cacao si esenta de rom, iar in a 2a adaugam plicurile de zahar vanilat.

Pregatim 2 tavi de chec (eu am avut tavi mai mici) le tapetam cu hartie de copt si adaugam compozitiile in tavi (daca nu avem 2 tavi la fel coacem blaturile pe rand). Dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca

Pregatim crema intre timp -mixam smantana cu zaharul pana devine o crema consistenta iar la sfarsit adaugam intaritorul de frisca si dam la frigider.

Taiem blatul maro in doua iar dupa il taiem in trei fasii fiecare. La fel procedam si cu blatul alb

Cand asezam in tava insiropam feliile cu compot.

Asamblare:asezam o feliuta alba-una maro- una alba si frisca deaspura. Dupa, inversam punem o felie maro-una alba-una maro si iarasi adaugam frisca. Procedam la fel pana terminam blaturile (pe mine m-a mai ajutat fata cu mancatul feliutelor:))) deci mi-a mai ajuns doar de inca un singur rand. Dam la frigider sa se intareasca .

Scoatem dupa 30 minute si ornam cu frisca si bombonele deasupra. Eu in frisca am adaugat 1 lingurita cacao, dar asta e optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura sah la Cleme

Postat de Constelatialeu

Prajitura sah la Cleme

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit...

Citeste continuarea

Desert prajitura Sah-Mat

Postat de merisor67

Desert prajitura Sah-Mat

Blat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2014, 13:42
Ce frumos a iesit!
la 31.03.2014, 13:46
Sah-mat..
la 31.03.2014, 13:49
arata demential ! bravo !
la 31.03.2014, 13:51
satysfy nu e chiar reusir dar mersi
la 31.03.2014, 13:52
cand jucam o partida cleme ))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking