Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt

Postat de lilik in Dulciuri
25 Iul 2011 | 10511 vizualizari
Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt

este foarte racoritor si super delicios....

Ingrediente

  • PT BLAT:
  • 2 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • putina coaja de lamaie si portocala
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA DE IAURT:
  • 1 borcan de 500 gr iaurt cu gust de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 6 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1 portocala
  • coaja de lamaie si portocala
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3 foi de gelatina

Mod de preparare

Pregatim prima data blatul:

batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit.

Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e gata).

Lasam blatul la racit si intre timp pregatim crema:

Amestecam iaurtul cu sucul de portocala,zaharul si coaja rasa.

Punem gelatina la inmoi in apa,apoi o topim in laptele fierbinte,dupa care o punem peste iaurt.

Separat batem frisca,dupa care o amestecam cu iaurtul.

Luam o tava rotunda(depinde cat de inalta vreti prajitura) si o tapetam cu folie de plastic.

Acoperim fundul tavii cu blatul racit,insiropam putin cu suc de portocala si lamaie,apoi punem crema de iaurt si dam la rece cateva ore pana se intareste.

Cand este gata scoatem din forma si decoram dupa plac.

Eu am caramelat putin  cateva feliute de portocala si le-am pus deasupra,dar puteti pune si un jeleu de portocale....ma rog cum va place mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Buturuga de Craciun

Postat de rocsi_1612

Buturuga de Craciun

Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam...

Citeste continuarea

Tarta cu crema si amaretti

Postat de Geanina87

Tarta cu crema si amaretti

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 13:32
Dai si mie o felie , da' MAREEEEE
la 25.07.2011, 13:50
bun bun
la 25.07.2011, 14:23
este iaurt cu gust de lamaie?nu stiam...si pentru mine o feliutaaaa
la 25.07.2011, 14:52
Waw ce buna tre'sa fie Mai ai ?
la 25.07.2011, 15:09
de trei zile ma bate gandul gata ma pun pe treaba

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking