Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 100 g ciocolata cu lapte
- 3 linguri ulei
- 3 linguri de apa
- 3 linguri de cacao
- 7 linguri de faina alba
- 1 plic de drojdie pt.dulciuri(praf de copt)
- Crema:
- 500 ml frisca
- 100 g ciocolata alba
- 500 g mascarpone
- Sirop:
- 150 ml apa
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita de rom
- Glazura:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g unt
Mod de preparare
Pentru inceput topim ciocolata alba cu 200 ml frisca si le dam la congelator pt.cateva ore.
Blatul: Topim pe baie de abur ciocolata cu uleiul ,le lasam sa se racoreasca un pic dupa care le amestecam bine cu galbenusurile. Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand zahraul se topeste. Adaugam apa si amestecul de galbenusuri .Faina o amestecam cu cacao si drojdia si le adaugam peste amestecul de oua.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema: Batem spuma frisca cu ciocolata topita pana cand se intareste dupa care adaugam restul de frisca batuta si mascarponele si amestecam bine.
Siropul: Topim la foc mic apa cu zaharul pana cand acesta se topeste si adaugam romul.
Asamblarea: Insoropam blatul si intindem deasupra crema.Dam la frigider cateva ore dupa care o taiem cubulete.Glazuram fiecare cubulet cu ciocolata topita pe abur impreuna cu untul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|