Profiterol

Postat de adela1981 in Dulciuri
2 Mar 2012 | 5548 vizualizari
Profiterol

Ingrediente

  • Pentru 12 coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua ( marimea M)
  • sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5  plicuri zahar vanilat
  • 50 gr amidon
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca 
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte  bine, se lasa  la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta ) Dupa ce s-a racit putin,  adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare foarte bine. Obtineti un aluat ca o pasta,  aluatul se pune intr-un pos  cu varf mare rotund, (eu am folosit varf mare steluta) si se fac rozete, intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit, pana ce devin usor maronii.

Pentru crema pregatim asa, se pune laptele (fiert inainte) la foc sa se infierbante, intre timp mixam galbenusurile cu  zaharul si vanilia pana ce se albesc, apoi se adauga amidonul si se mixeaza bine.  Se ia laptele si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continu.  Se pune iar pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continu. Se lasa la racit, acoperit cu o folie alimentara. Dupa racire se bate frisca si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Dupa ce s-au copt cojile, se lasa la racit si se taie capac, dar  nu foarte mare, sau, daca aveti, varf de umplut, este mai usor,  infingeti varful in coji si umpleti cu crema. In crema ramasa, se adauga cacao si se subtieaza cu 2-3 linguri de lapte, sa fie ca un sos si se toarna  peste cojile umplute (se imparte la fiecare, mie mi-a ajuns toata crema, daca doriti sa innoate in crema :)) mariti cantitatile la crema )

Pofta dulce!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2012, 09:50
Buuuun
la 02.03.2012, 10:10
bun bun
la 02.03.2012, 10:35
Foarte bine arata!
la 02.03.2012, 10:36
delicios de te lingi pe degete!!!
la 02.03.2012, 11:46
miamyyy

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking