Pui a la Kiev

Postat de silvi0ara in Pui
13 Feb 2010 | 7441 vizualizari
Pui a la Kiev

Ingrediente

  • 50g unt,moale
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • sucul de la ½ lamaie
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust
  • 1 piept de pui mare, fara pielita si dezosat
  • 2 oua
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura faina
  • 50g pesmet alb
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa (este bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar).

Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori
Oule se bat impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute, sau la congelator pentru 10 minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.Se pune un strat gros de ulei la incins intr-un ceaun sau vas mai inalt, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur, sau legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui a la Kiev" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui Kiev

Postat de RuxyRux

Pui Kiev

Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati. Untul moale se freaca cu...

Citeste continuarea

Pui Kiev

Postat de diaconta

Pui Kiev

Untul l-am amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca. In fiecare bucata de piept...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 13.02.2010, 18:20
arata foarte bine
la 13.02.2010, 23:33
si mie-mi place foarte mult
la 14.02.2010, 20:49
sunt prea plina ,nu mai pot sa gust si din'' bunatatea asta; arata bime de tot!
la 16.02.2010, 15:54
o bucati as vrea si eu k imi place..
la 13.12.2010, 12:31

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking