Pui cu curry si caju

Postat de AndreeaJ in Pui
26 Iun 2011 | 7147 vizualizari
Pui cu curry si caju

Este una dintre cele mai bune si mai simple mancaruri chinezesti! Desi despre curry nu putem spune ca este un ingredient reprezentativ pentru China, el totusi se foloseste si aici. Am putea numi acest fel un tip de mancare "modern" deoarece, el cu siguranta este un imprumut in bucataria chineza, cel mai probabil din Japonia sau India. Prin urmare, nu este o mancare traditional chinezeasca, insa se regaseste din ce in ce mai mult pe mesele chinezilor printre celelalte tipuri de mancaruri. Ceea ce este atipic chinezesc la acest fel de mancare este in primul rand pasta curry si in al doilea rand, cartoful. Daca ati observat, chinezul nu se da in vant dupa cartof, si in general gateste destul de putin aceasta leguma. Asta pentru ca el considera cartoful ca fiind prea satios, socotind ca nu se potriveste nicicum cu orezul, in plus, continutul de amidon creste vertiginos intr-o astfel de combinatie culinara. Cu toate acestea, chinezul nu uraste cartoful, ci il combina din cand in cand cu diverse alte legume sau cu carne.

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 50 ml ulei 
  • 3 linguri pasta de curry verde
  • 100 ml apa
  • 1 mana nuci caju

Mod de preparare

 Morcovii si cartofii ii taiem in feliute subtiri, ieptul de pui in fasii, iar ceapa in cubulete.

Intr-o tigaie prajim in ulei fasiile de pui, pana se rumenesc usor, le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte

In wok incingem o lingurita de ulei si adagam cartofii, morcovii si ceapa, le prajim usor cateva minute pana ce cartoful capata o culoare aurie placuta.

Adaugam si bucatile de pui prajite, stingem totul cu apa si lasam cateva secunde . Adaugam pasta de curry si mai lasam totul pe foc pana se ingroasa sosul, dupa care adaugam nucile caju si stingem focul,  amestecam usor cu spatula pentru a incorpora bine nucile caju. Servim fierbinte

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu curry si caju" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de pui

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui

Pulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust). Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper. Cand...

Citeste continuarea

Rulou de pui umplut cu leurda

Postat de simona72

Rulou de pui umplut cu leurda

Daca aveti un piept de pui intreg il taiati in doua. Fiecare jumatate se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, obtinand astfel cate o felie mai mare de piept de pui. Acoperim fiecare felie in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2011, 12:34
mmm...arata bine
la 26.06.2011, 12:37
la 26.06.2011, 12:38
ce fain arata foarte apetisanta,multe arome si muuulta culoare
la 26.06.2011, 12:38
la 26.06.2011, 13:07
foarte bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking