Pui cu legume de vara la ceaun

Postat de Sylvia in Pui
23 Iul 2010 | 6293 vizualizari
Pui cu legume de vara la ceaun

Am facut azi aceasta mancare la care ma gandeam de ceva vreme, vroiam ceva lejer si facut la ceaun ….am impresia ca orice gatit in vasul acela mare de fonta ia gust bun si o aroma aparte. Am folosit ce aveam la indemana prin camara, puteti sa jonglati cu ingredientele si sa puneti ce aveti.

Ingrediente

  •  cateva bucati de pui,
  • 400 grame de mazare congelata,
  • un morcov mare,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o ceapa echalote,
  • putina sare,
  • piper,
  • o lingura din vegeta mea naturala,
  • 2 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare

Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam si puiul si il lasam sa se patrunda putin la foc foarte mic.

Condimentam cu sare si piper si adaugam o cana de apa clocotita. Am lasat sa fiarba puiul 10 minute cu vasul acoperit cu capac sa se faca in aburi si apoi am adaugat mazarea si lingura de vegeta naturala.

Am mai lasat inca 10-12 minute pana a scazut apa si a fiert si mazarea. La sfarsit se mai drege cu condimente dupa gust. Ca sa ii dau o forma mai placuta am aranjat pe platou cu o forma patrata, punem la inceput carnea ca sa delimitam spatiu unde poate fi pusa garnitura si apoi umplem forma cu garnitura .

 Extragem cu grija forma si mai decoram cu cateva boabe de mazare. Am mai pus o bucata de carne ca mi se parea cam mica portia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume de vara la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se pun si 2 linguri de faina(era prea moale compozitia),se amesteca bine. Cu mana umeda...

Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

Postat de Adrian2016

Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

       Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2010, 19:26
Va poftesc la masa
la 23.07.2010, 20:01
am sosit..................ce frumos ai aranjat legumele, ce idee minunata................elegant pot spune................
la 23.07.2010, 20:28
frumoasa prezentare ca de obicei
la 23.07.2010, 20:31
ce bine arata! imi place foarte mult mazarea ! am facut si eu sapt trecuta ceva asemanator dar nu am postat
la 23.07.2010, 20:50
Ce bun,am trecut intai pe la paine,acum pot sa mananc.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking