Ingrediente
- file de pipt de pui cca. 600 g,
- condimente tandoori (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară)
- ulei de măsline,
- orez la pungă ( am ales Thai, de la Scotti) 2 bucăți, cca 250 g,
- legume chinezești congelate cca. 600 g,
- sos de soia,
- sos Wortchester.
Mod de preparare
Pieptul de pui se condimentează cu amestecul tandoori și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert cca. 15 minute până ce se umflă.
Legumele congelate se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, la foc iute cca. 10 minute Apoi se adaugă 2 polonice din apa de la orez, 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit. Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez și legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|