Pui cu sos de lamaie si smantana

Postat de silvi0ara in Pui
30 Iul 2010 | 7775 vizualizari
Pui cu sos de lamaie si smantana

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 2 linguri faina de orez
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite  coriandru macinat proaspat
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 cub knorr Gaina, se foloseste la inceputul prepararii, ca
  • baza pentru mancare (optional)
  • l lingurita faina de orez  
  • 50ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza:

Se pun 2 linguri ulei  (dupa preferinta) eu folosesc uleiul de arahide, apoi se aduga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust sau 1 cub knorr Gaina, apoi coriandrul pisat si zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul.

Pieptul de pui se taie feliute subtiri, se condimenteaza cu sare si piper se dau prin faina si se prajesc in ulei pana capata o culoare aramie, se scot pe un servet absorbant, apoi se adauga puiul in sos impreuna cu smantana.Se mai lasa pe foc cateva minute. Pentru ingrosarea sosului eu folosesc o lingurita faina de orez dizolvat in putina apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de lamaie si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...

Citeste continuarea

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Postat de merisor67

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2010, 12:05
la 30.07.2010, 12:09
trebuie sa incerc acest sos, suna si arata tare bine..................5 furcu.................
la 30.07.2010, 12:10
Ce de bunatati ai preparat
la 30.07.2010, 12:11
Medi,incerca,nu o sa-ti para rau.
la 30.07.2010, 12:12
Ana,asa este ieri am fost harnica,ca saptamana trecuta nu prea am dat prin bucatarie.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking