Ingrediente
- 2 piepti de pui dezosati si fara piele
- 2 linguri faina de orez
- ulei pentru prajit
- sare si piper dupa gust
- 2 lingurite coriandru macinat proaspat
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri ulei
- 300 ml apa
- 1 lingurita zahar brut
- 1 cub knorr Gaina, se foloseste la inceputul prepararii, ca
- baza pentru mancare (optional)
- l lingurita faina de orez
- 50ml smantana pentru gatit
Mod de preparare
Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza:
Se pun 2 linguri ulei (dupa preferinta) eu folosesc uleiul de arahide, apoi se aduga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust sau 1 cub knorr Gaina, apoi coriandrul pisat si zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul.
Pieptul de pui se taie feliute subtiri, se condimenteaza cu sare si piper se dau prin faina si se prajesc in ulei pana capata o culoare aramie, se scot pe un servet absorbant, apoi se adauga puiul in sos impreuna cu smantana.Se mai lasa pe foc cateva minute. Pentru ingrosarea sosului eu folosesc o lingurita faina de orez dizolvat in putina apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de lamaie si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|