Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

Postat de simona72 in Pui
12 Apr 2013 | 7598 vizualizari
Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

Tocmai la reteta cu nr 100 am facut mincarea in colaborare cu sotul...nu ca ar fi fost o placere pt el, nu-i place sa stea in bucatarie, dar de nevoie vine...asa ca sper sa va placa colaborarea noastra.

Ingrediente

  • pt friptura de pui:
  • 2 pulpe intregi taiate in jumatate
  • 2 aripi de pui
  • sare piper
  • boia afumata
  • 1 lingura ulei de masline
  • citeva crengute de cimbru proaspat
  • o cescuta de vin alb
  • o lingura miere
  • pt cus-cus:
  • 130 gr cus-cus(cam jumatate de punga)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita amestec condimente 5 arome
  • citeva feliute de ardei iute
  • 2 linguri patrunjel tocat fin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea o spalam si o tamponam cu prosop de bucatarie de firtie, o condimentam cu sare,piper, boia afumata si citiva stropi ulei de masline si o frecam bine sa intre condimentele in carne. Asezam carnea intr-o tava termorezistenta, punem un paharel de vin alb si frunzulite de cimbru proaspat peste carne. Dam la cuptorul incins la 180 gr pt 30-40 minute, pina carnea este patrunsa si are o culoare aramie. Cind este gata purnam putina miere peste carne, punem o folie de aluminiu peste tava si lasam carnea in cuptorul fierbinte,dar focul sa fie stins.

Pt cus-cus: fierbem cus-cusul conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem o tigaie pe foc cu 2 linguri ulei de masline, adaugam ceapa verde taiata feliute,feliutele de ardei iute(puteti sa puneti mai mult ardei iute), lasam 1 minut, adaugam condimentele 5 arome si mai lasam 1 minut. Punem cus-cusul fiert "al dente", condimentam cu sare si piper, adaugam rosiile cherry taiate in jumatati si patrunjelul tocat. Amestecam si mai lasam la foc iute 1-2 minute. Servim carnea de pui cu o portie de cus-cus si cu sosul lasat de friptura.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce-picant cu cus-cus aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inimi si pipote de pui in sos de smantana

Postat de MotanLaOale

Inimi si pipote de pui in sos de smantana

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se usuca cu un servet. Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga ceapa si se caleste...

Citeste continuarea

Copanele de pui in crusta de pesmet cu parmezan si susan

Postat de AdrianUdrea

Copanele de pui in crusta de pesmet cu parmezan si susan

Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc. Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 18:35
la cat mai multe retete
la 12.04.2013, 18:35
Ce preparat bun ati facut impreuna! La cat mai multe retete!
la 12.04.2013, 18:38
Tare bun!!
la 12.04.2013, 18:56
Grozav de bine arata
la 12.04.2013, 19:13
multumesc tare mult!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking