Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

Postat de TAB1TA in Pui
14 Mar 2013 | 5373 vizualizari
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

Un pui plin de savoare ideal pentru o masa in familie.

Ingrediente

  • 1 pui marime medie (1,5 kg)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1-2 cm ghimbir
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • condimente

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C.

Se spala puiul si se strege cu un servetel.

Se taie marunt un catel de usturoi.

Se stoarce zeama de la lamai.

Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.

Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente.

Se condimenteaza puiul cu 2/3 din acest amestec.

Cartofii se taie cubulete.

Se taie feliute ceilalti catei de usturoi.

Intr-o tava termorezistenta se pun pun cateva linguri de ulei, putin usturoi.

Se aseaza puiul in centrul tavii.

Cartofii si usturoiul se aseaza in jurul puiului.

Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec.

Se pune putina apa in tava. Deasupra se pune o folie de aluminiu.

Se da la cuptor 1h-1 1/2 h, in functie de capacitatea cuptorului, dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de frigarui de pui cu usturoi si parmezan

Postat de Bucataras

Reteta de frigarui de pui cu usturoi si parmezan

Iata cum se prepara reteta de frigarui de pui cu usturoi si parmezan: Tăiați pieptul de pui în cubulețe potrivite și puneți-le într-un castron. Adăugați ulei de măsline,...

Citeste continuarea

Pui Valdostana

Postat de rocsi_1612

Pui Valdostana

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime. Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 10:10
la 14.03.2013, 10:13
Wow, ce apetisant!
la 14.03.2013, 10:26
Multumesc mult draga Delia!
la 14.03.2013, 10:27
Multumesc frumos Buni draga!
la 14.03.2013, 10:30
bun

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking