Ingrediente
- un pui de casa( fermier am pus eu ) decupat in bucati,
- o mana de ardei taiati fasii ( eu am pus ardei de mai multe culori ),
- cativa hribi rehidratati,
- o jumatate de cutie de rosii decojite in suc propriu,
- sare,
- piper,
- boia,
- 2 linguri ulei masline,
- o crenguta de cimbru uscat,
- patrunjel verde,
- 2 catei de usturoi.
Mod de preparare
Preparare : bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte.
Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae cubulete su turnam o canita de apa. Adaugam si o creanga de cimbru uscat .
Acoperim cu capac si deindata ce inceape sa fiarba dam focul pe minim si lasa asa pret de 45-60 minute ( depinde de pui, cel de casa fierbe putin mai greu ).
Cu 2-3 minute inainte sa inchidem focul adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti.Carnea iese extrem de frageda si de aromata, ma bucur sincer ca am vas. Aceasta mancare a fost felul principal pentru cina de Mos Nicolae invitatilor mei le-a placut foarte mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cocotte cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|