Pui la cocotte cu legume

Postat de Sylvia in Pui
8 Dec 2010 | 5712 vizualizari
Pui la cocotte cu legume

V-am mai zic ca sunt tare mandra de aceasta achizitie, frumoasa mea cocotte de fonta emailata ( foarte grea dealtfel ) care merge excelent atat pe aragaz cat si in cuptor si face o minune de mancare. Datorita modului in care se incinge si difuzeaza caldura mancarea se face incet si foarte gustoasa, ca si in ceaunul de fonta romanesc. Focul trebuie sa fie foarte mic, pe minim dat pentr ca odata inmagazinata caldura aceasta este foarte bine redata si in mod uniform.

Ingrediente

  • un pui de casa( fermier am pus eu ) decupat in bucati,
  • o mana de ardei taiati fasii ( eu am pus ardei de mai multe culori ),
  • cativa hribi rehidratati,
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc propriu,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 2 linguri ulei masline, 
  • o crenguta de cimbru uscat,
  • patrunjel verde,
  • 2 catei de usturoi.

Mod de preparare

 Preparare :  bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte.

  Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae cubulete su turnam o canita de apa.  Adaugam si o creanga de cimbru uscat .

 Acoperim cu capac si deindata ce inceape sa fiarba dam focul pe minim si lasa asa pret de 45-60 minute ( depinde de pui, cel de casa fierbe putin mai greu ).

   Cu 2-3 minute inainte sa inchidem focul adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti.Carnea iese extrem de frageda si de aromata, ma bucur sincer ca am vas. Aceasta mancare  a fost  felul principal pentru cina de Mos Nicolae   invitatilor mei le-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cocotte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ostropel de pui cu ardei

Postat de ralu_ca

Ostropel de pui cu ardei

Am spalat carnea am portionat-o. Ardeii si ceapa i-am taiat julien. Intr-o cratita am incins ulei si am prajit carnea pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am pus in vas de yena. In uleiul...

Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Postat de Bucataras

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 18:03
wow... în sfârşit pot comenta... acum trebuie să dau înapoi la reţetă şi să-ţi dau 5 furci... le meriţi
la 08.12.2010, 18:07
intii dai furcile si apoi comentezi
la 08.12.2010, 18:12
imi dai mie oala asta?????
la 08.12.2010, 18:12
Yumi,yumi, ce buna tre sa fie
la 08.12.2010, 18:18
De asta nu puteam eu sa va invit la masa nu erau furcile sa puteti elegant

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking