Pui la cocotte cu legume

Postat de Sylvia in Pui
8 Dec 2010 | 5705 vizualizari
Pui la cocotte cu legume

V-am mai zic ca sunt tare mandra de aceasta achizitie, frumoasa mea cocotte de fonta emailata ( foarte grea dealtfel ) care merge excelent atat pe aragaz cat si in cuptor si face o minune de mancare. Datorita modului in care se incinge si difuzeaza caldura mancarea se face incet si foarte gustoasa, ca si in ceaunul de fonta romanesc. Focul trebuie sa fie foarte mic, pe minim dat pentr ca odata inmagazinata caldura aceasta este foarte bine redata si in mod uniform.

Ingrediente

  • un pui de casa( fermier am pus eu ) decupat in bucati,
  • o mana de ardei taiati fasii ( eu am pus ardei de mai multe culori ),
  • cativa hribi rehidratati,
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc propriu,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 2 linguri ulei masline, 
  • o crenguta de cimbru uscat,
  • patrunjel verde,
  • 2 catei de usturoi.

Mod de preparare

 Preparare :  bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte.

  Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae cubulete su turnam o canita de apa.  Adaugam si o creanga de cimbru uscat .

 Acoperim cu capac si deindata ce inceape sa fiarba dam focul pe minim si lasa asa pret de 45-60 minute ( depinde de pui, cel de casa fierbe putin mai greu ).

   Cu 2-3 minute inainte sa inchidem focul adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti.Carnea iese extrem de frageda si de aromata, ma bucur sincer ca am vas. Aceasta mancare  a fost  felul principal pentru cina de Mos Nicolae   invitatilor mei le-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cocotte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui in vin

Postat de mirela0911

Pulpe de pui in vin

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...

Citeste continuarea

Pui cu gutui

Postat de ianculubita

Pui cu gutui

Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie; gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 18:03
wow... în sfârşit pot comenta... acum trebuie să dau înapoi la reţetă şi să-ţi dau 5 furci... le meriţi
la 08.12.2010, 18:07
intii dai furcile si apoi comentezi
la 08.12.2010, 18:12
imi dai mie oala asta?????
la 08.12.2010, 18:12
Yumi,yumi, ce buna tre sa fie
la 08.12.2010, 18:18
De asta nu puteam eu sa va invit la masa nu erau furcile sa puteti elegant

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking