Pui la cuptor cu legume de toamna

Postat de Sylvia in Pui
25 Oct 2010 | 10182 vizualizari
Pui la cuptor cu legume de toamna

Am lipsit ceva in ultima vreme dar nu inseamna ca nu am gatit am avut musafiri si nu am avut timp prea mult sa si postez ce am gatit dar incepand de azi va ” bombardez” cu retete sa recuperez. Va propun un pranz delicios si usor de realizat : bucati de pui la cuptor cu legume de toamna.

Ingrediente

  •  Avem nevoie de un pui intreg pe care eu l-am decupat bucati,
  • sare,
  • ulei de masline,
  • patrunjel si telina verde taiate nu foarte fin,
  • piper proaspat macinat ( eu am folosit ceva amestec de piperuri cu sare de mare si cimbru ),
  • boia, 
  • 50 ml de vin,
  • cartofi mici curatati si lasati intregi,
  • un morcov taiat rondele
  • o mana de amestec ce ciuperci de padure ( eu am cumparat congelate, extraordinara aroma au )

Mod de preparare

 Preparare : decupam buiul bucati si il lasam macar 2 ore la marinat in vin, ulei de masline, condimente si verdeata maruntita.

  Asezam apoi bucatile de pui in vasul pentru cuptor, eu am folosit vasul de lui pentru tajine pentru ca este mai mare, puteti sa folositi orice vad de preferinta de lut. Am pus langa pui legumele si ciupercile si am turnat  o jumatate de cana de apa ca sa am mai mult sos langa friptura.

Am lasat vasul in cuptor timp de 45 de minute cu capac si apoi inca 20 de minute la foc mai mic sa scada apa si sa se rumeneasca putin. A fost absolut delicios la cerere am repetata reteta inca o data .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu legume de toamna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Postat de panacris

Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă. Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5...

Citeste continuarea

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Postat de MotanLaOale

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Pulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se adauga ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2010, 20:59
ca de obicei arata foarte bine
la 25.10.2010, 20:59
la 25.10.2010, 21:08
ce apetisant
la 25.10.2010, 21:14
wowwwwwwwwwww ce bine arata 5 furculite si 10 stelute
la 25.10.2010, 21:19
Vai fetelor multumesc de laude sunteti dragute ca intotdeauna. Sotul e de garda deci pot face chef pregatesc si ceva de baut ?

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking