Pui manastiresc

Postat de Dulceatadetrandafiri in Mancaruri cu carne
2 Iul 2011 | 7655 vizualizari
Pui manastiresc

Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.

Ingrediente

Pentru 4 portii e nevoie de:

  • o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare
  • o ceapa potrivita
  • 200 gr ciuperci - am avut o conserva
  • o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi
  • un ou
  • 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate)
  • 300 ml smantana
  • 150 ml vin alb 
  • o lingura de unt
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper, cimbru, boia

Mod de preparare

Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua lingurite de legume deshidratate sau un cub Knorr. Cand pulpele s-au rumenit cat de cat, torni 100 ml de supa peste ele, le mai lasi un minut pe foc si le dai la cuptor 15-20 de min.

In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.

Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de  şliboviţă maramureseana. Sa ai pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui manastiresc

Postat de Lia1

Pui manastiresc

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia. Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins...

Citeste continuarea

Pui manastiresc

Postat de merisor67

Pui manastiresc

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut. Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 02.07.2011, 16:57
cat de bine arata
la 02.07.2011, 17:07
ce pui delicios
la 02.07.2011, 17:08
bun tre sa fie
la 02.07.2011, 17:11
bun
la 02.07.2011, 17:19
waw ce bunatate

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking