Pui marinat cu tamarind

Postat de retetepersane in Pui
13 Noi 2010 | 6816 vizualizari
Pui marinat cu tamarind

Tamarindul este un element esential in bucataria africana, indiana, mexicana si caraiba si este cel care da aroma profunda a sosului Worcestershire. Se presupune ca tamarindul isi are originea in India, dupa cum ii spune si numele "tamar hindi", curmala indiana. Aceasta reteta este foarte usor de pregatit, iar ingredientele sale simple se completeaza unul pe celalalt dand nastere unui gust bogat, delicios si surprizator.

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele taiat in cuburi
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurs si jumatate de pasta de tamarind + o cescuta de apa calduta
  • jumatate de pahar de vin alb demisec
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita pudra de chilli
  • sare, piper negru, dupa gust
  • o lingura de miere
  • orez basmati pentru garnitura, 2 cesti
  • pentru ornat, patrunjel verde, sfecla murata, morcovi murati, ce va place

Mod de preparare

1. Se face o marinata din tamarindul subtiat cu apa, vinul alb, ceapa, usturoi, sare, piper, turmeric, chilli, miere, in care se adauga puiul taiat si se lasa cam o ora la frigider.(sau cat aveti timp)
2. Se aseaza puiul marinat intr-un singur strat intr-un vas termorezistent, deasupra se toarna marinata si se introduce in cuptorul pre-incalzit
3. Dupa 10-15 minute se scoate din cuptor si se intorc bucatile de pui.
4. Intre timp, orezul basmati se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
3. Puiul va fi gata cand va avea o culoare bruna iar sosul de tamarind va fi ingrosat
5. Se serveste puiul cu garnitura de orez basmati peste care se presara deliciosul sos acrisor, si se decoreaza cu sfecla, morcov si patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat cu tamarind" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Postat de rocsi_1612

Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Incepeti cu pregatirea  orezului : Spalati orezul, il scurgeti bine. Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Morcovul decojit il faceti cuburi, iar ciupercile le spalati si le feliati....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Ciuperci umplute (reteta video)

Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2010, 09:57
arata excelent
la 13.11.2010, 10:47
bun,frumos,dar nu "pupam" noi asa ceva
la 13.11.2010, 10:51
bunnn tamar hind insemnind curmale indiene ,
la 13.11.2010, 10:51
imi place.reteta persana cu vin in ea!Da' unde gasesti pasta de tamarind aici?
arata foarte bine
la 13.11.2010, 14:30
Mitinita, pasta de tamarind am luat-o de la K-life, dar sotul meu a recunoscut-o ca aveau si ei in Iran, dar nu am retinut cum se numeste, ceva acru care mancau cand erau copii.
Cred ca se poate inlocuii cu pasta de rodii.
Reteta am inteles si eu ca e braziliana

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking