Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Postat de Sidy in Pui
8 Sep 2010 | 8268 vizualizari
Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui( sau carne de pui)
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu si verde
  • rozmarin
  • 3-4 linguri cu miere
  • mustar
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 kg cartofi
  • usturoi
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.
Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute.
Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lor.
Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece.
In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.
Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rustic cu cartofi , la vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Postat de Satisfyyourcravings

Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui

Postat de MotanLaOale

Ardei umpluti cu carne de pui

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2010, 08:16
La pranz ne mutam la tine!
la 08.09.2010, 09:07
Ce fripturica buna, vin si eu la pranz
la 08.09.2010, 09:08
yafa, vin cu tine. trebuie neaparat sa achizitionez si io un vas de asta
la 08.09.2010, 09:15
eu iau la pachet... nu vreau sa-i gatesc sotului azi
la 08.09.2010, 11:16
mama mama bine mai arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking