Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava

Postat de nico15 in Pui
26 Noi 2010 | 10022 vizualizari
Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava

Ingrediente

  • 1 Pui
  • 150 gr de ciuperci
  • 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta)
  • 2 felii de paine( painea fara coaja),
  • ½ cana de vin alb
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 ceapa
  • sare, piper, boia
  • 50 gr de zahar brun
  • 100 gr de pudra de usturoi
  • cimbru, tarhon

Mod de preparare

Puiul se curata se parleste, se spala si se trece printr-un jet de apa, se tamponeaza pentru a se-ndeparta apa de pe el, se face un dressing cu care se unge puiu, se amesteca: uleiul de masline cu pudra de usturoi, zaharul brun, se adauga sare, cimbru si tarhon si cu aceasta se unge puiul, se freaca bine puiul pentru a prinde un gustul dulceag, inclusiv inauntru.
Dupa care se trece la taierea ciupercilor si a costitei, se taie ceapa, se zdrobesc cateii de usturoi, painea se rupe in bucati mici si se amesteca totul cu vinul, un pic de ulei, sare, tarhon si cimbru.

Se calesc 4-5 minute dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cu compozitia respectiva se va umple puiul, dupa ce a fost uns cu un pic de unt pe dinauntru, se va trece la introducerea compozitiei. Pentru a nu iesi compozitia din pui se leaga picioarele puiului pentru a fi doar putin loc liber.

Se da la cuptor intr-o tava in care se pune: ulei, 1 ceasca de vin, 2-3 catei de usturoi taiati fin, 2-3 frunze de dafin, sare si tarhon. Se da puiul la cuptor si se incearca din 30 in 30 de minute, totodata se pune sos-ul din tava peste pui, pentru fragezire si un gust deosebit si se continua coacerea lui pana cand este rumenit bine. Se poate servi cu piure de cartofi sau cartofi natur.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate la CrockPot

Postat de Oana

Chiftelute marinate la CrockPot

Amestecati carnea tocata cu morcovul, usturoiul si ceapa date pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugati verdeata, oul, pesmetul si condimentati dupa gust...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 09:57
la 26.11.2010, 10:01
opera de arta apetisant
la 26.11.2010, 10:02
vin si eu la masa.................
la 26.11.2010, 10:17
ce mortal e puiul asta! 5f!
la 26.11.2010, 12:03
Poftiti la masaaaaa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking