Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin

Postat de medioto59 in Curcan
23 Mar 2013 | 5164 vizualizari
Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin

va invit la masa de pranz!

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan
  • 75 g unt
  • 2 crengute rosmarin proaspat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 ardei iute mic
  • 2 catei de usturoi
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Transam  pulpa de curcan in fileuri subtiri. Condimentam cu sare si piper macinat.

Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam fileurile de carne. Lasam pana cand carnea devine usor rumena avand grija sa o  intoarcem de pe o parte pe alta. Scoatem carnea pe o farfurie si o acoperim pentru a sta calda.

In tigaia cu unt in care am rumenit carnea adaugam firele de rosmarin (eu le-am adaugat intregi dar le puteti taia bucati mici daca doriti), usturoiul si ardeiul iute taiate rondele subtiri si patrunjelul taiat fin. Lasam la foc potrivit sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul si lasam pana cand  sosul scade la jumatate. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Pentru servire asezam bucatile de carne pe o farfurie, le stropim cu sosul de mai sus si...pofta buna!

Putem acompania friptura cu o garnitura sau...mai simplu...cu o salata. Si neaparat un pahar cu vin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpa de curcan la cuptor

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...

Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de oanapl

Piftie de curcan

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 15:05
vin acuuuuum....
la 23.03.2013, 15:06
bun bun
la 23.03.2013, 15:12
buna pulpa
la 23.03.2013, 15:24
Aia a fost ditamai pulpoiul,nu pulpa
la 23.03.2013, 15:34
Bun curcanul. Eu aduc urzici!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking