Pulpă de curcan la cuptor

Postat de adriana65 in Curcan
17 Feb 2013 | 4477 vizualizari
Pulpă de curcan la cuptor

Poate deja aţi hotărât ce puneţi pe masa de prânz din această zi. Pentru cei care nu s-au hotărât sau pentru duminica viitoare, vin cu o sugestie: pulpă de curcan la cuptor. La noi a fost foarte apreciată duminica trecută.

Ingrediente

  • 1 pulpă mare de curcan
  • 300 g morcovi
  • 1 măr
  • 3 frunze de salvie
  • 1 crenguţă de rozmarin verde

Pentru marinată:

  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 1 linguriţă muştar boabe de Dijon
  • 100 ml vin
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o pungă  rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare.

Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se sigilează şi se dă la rece pentru 2 - 3 ore.

Pulpa de curcan marinată se pune într-o tavă alături de marinata în care a stat. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la o temperatură de 190 grade.

După o oră se scoate tava din cuptor şi se pun cartofi tăiaţi sferturi,  morcovi şi un măr tăiat felii. 

Se pune din nou folia şi se mai lasă la cuptor 30 minute.Se scoate folia de aluminiu, se ridică temperatura cuptorului la 220 grade şi se mai lasă tava în cuptor 

15 minute sau până când pulpa se rumeneşte frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 11:48
Foarte gustoasa!
la 17.02.2013, 11:49
mmmm ce pranz delicios
la 17.02.2013, 11:50
super
la 17.02.2013, 14:01
la cat e pulpa de mare, am si eu loc
la 17.02.2013, 14:10
hmmm ce bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking