Ingrediente
- pulpă de porc cca 800 g,
- ceapă roșie nouă 2 bucăți,
- ceapă galbenă nouă 2 bucăți,
- usturoi nou 4 căpățâni,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- tarhon,
- boia de ardei dulce,
- vin rose cca. 300 ml.,
- ghebe ( am avut congelate) cca. 250 g.
Mod de preparare
Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute.
Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se înăbușeșete în puțin ulei și apă, la foc iute. După ce, ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucățile de carne, se completează cu 2 căni de apă și se lasă la gătit la foc mediu cca. 20 de minute. După acest interval de timp se asezonează de sare, boia, tarhon și piper, adăugându-se ghebele congelate. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Spre finalul gătirii se adaugă vinul și usturoiul tocat mărunt, lăsându-se la fiert înăbușit cca. 10 minute, neacoperit.
Se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, cartofi natur, cartofi piure, paste sau cușcuș) ;) și salată de sezon.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc, ghebe și ceapă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|