Ingrediente
- o bucata pulpa porc
- 3 carnati casa , afumati
- 10 catei usturoi
- sare
- piper
- 150 ml vin rosu
- 50 ml sos de soia
- 30 ml ulei
- rozmarin
- o lingura miere
- zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm.
Am ales-o si cu putina grasime .
Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei.
Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati.
Dupa ce am introdus carnatii am facut orificii cu varful unui cutit si-am bagat cateii de usturoi, intregi, pe unde gaseam loc liber :)))
Intr-un bol am amestecat asa: vinul, sosul de soia,uleiul,rozmarin,zeama de lamaie, sare si piper si mierea.
Am omogenizat si am uns pulpa pe toate partile.
Am pus intr-un vas pulpa, o bucata de rasol afumat, feliat, bucati de carnat, am turnat restul de lichid si am tinut la frigider 24 ore.
Am preincalzit cuptorul, am pus toata carnea intr-o tava, am mai adaugat putin ulei si-am invelit totul in hartie pentru copt.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu , pentru 1 ora si 30 minute.
Am scos hartia si am mai lasat 30 minute invartind-o si pe partea opusa pentru a se rumeni usor.
Am pus de mamaliga, am scos branza framantata de la borcan, muraturi si..pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (117)
|