Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor

Postat de Sidy in Pui
11 Apr 2011 | 4191 vizualizari
Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 100 g unt
  • 2-3 crengute salvie
  • rozmarin
  • cimbru
  • coaja de la o lamaie
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se taie untul cubulete.
Usturoiul se curata si se da prin aparatul de presat.
Intr-un bol amestecam untul cu usturoiul, cimbru si rozmarin( de preferat verde), salvia tocata, coaja de lamaie, sare si piper.
Le amestecam pe toate bine pina se obtine o pasta.
Pielea de pe pulpe o indepartam si stergem pulpele bine cu un servet absorbant , apoi le dam cu pasta de unt pe toate partile.
Dam carnea la rece pentru 30 de minute macar.
Curatam legumele si le taiem felii .
Un vas de lut( inmuiat macar 30 de minute in apa)uns cu putin unt, asezam legumele amestecate , peste ele pulpele iar deasupra felii de rosii si frunze de patrunjel verde.
In cuptorul dinainte incalzit la 180-200 grade C introducem vasul roman acoperit cu capacul sau(se poate folosi orice alt vas cu capac , termorezistent)pentru aproximativ o ora pina se face carnea si legumele.
Scoatem capacul si mai lasam 15 minute la cuptor sa se rumeneasca deasupra carnea.
La servire punem legume si pulpa de pui pe farfurie si deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Daca vi se par legumele prea dulci, se poate pune putina zeama de lamaie pe ele.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de eumimi

Piept de pui umplut

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...

Citeste continuarea

Copanele si aripioare de pui crocante

Postat de Dya

Copanele si aripioare de pui crocante

Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2011, 09:03
Delicios
la 11.04.2011, 09:14
f gustos
la 11.04.2011, 09:17
la 11.04.2011, 09:45
la 11.04.2011, 09:45
wowwwww excelente

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking