Pulpe cu miere si piure de mazare

Postat de papabundetot in Pui
21 Iun 2014 | 3363 vizualizari
Pulpe cu miere si piure de mazare

Astazi la ora 7 si ceva dimineata eram printre putinii oameni din piata,asa ca am profitat de legumele proaspete de acolo.Desi cred ca de mai bine de 20 de ani nu am mai mancat mazare,m-a incantat ideea de a face un piure din boabe proaspete si dulci si chair pot spune ca a fost tare bun.

Ingrediente

  • Am folosit pentru pui:
  • 6 pulpe fara os
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • sos de peste
  • sos de stridii
  • otet de orez
  • 1 lingurita 5 spices
  • sos de ardei iuti
  • 50 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • o lingurita miere
  • susan alb
  • Pentru piure:
  • 500 gr mazare proaspata
  • 2 crengute de tarhon
  • 3 crengute de menta
  • sare
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Pulpele de pui le-am asat cateva ore la marinat in sos de peste,sos de stridii,otet de orez,apa de flori de portocal,5 spices.Dupa ce s-au marinat si aromat bine le-am pus intr-o cratita impreuna cu marinata,vinul si untul si le-am dat la cuptor pana cand au prins o culoare frumoasa.Cu 10 minute inainte de a opri focul,le-am scos din cuptor,le-am uns cu miere si am presarat deasupra susan alb si le-am mai lasat sa se rumeneasca complet.

Mazarea am pus-o la foc in apa cu sare si tarhon.Pentru ca a fost proaspata nu am lasat-o decat cateva minute cat sa se inmoaie putin pentru a nu ii strica culoarea.Am strecurat boabele de mazare si le-am pus in robot impreuna cu untul si menta.Am mixat bine pana cand am obtinut un piure dar nu exagerat de fin.

Merita sa incercati reteta,este aromata si fresh in acelasi timp.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu miere si piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Postat de mirela0911

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...

Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei

Postat de Alina26

Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei

Spalam pieptul de pui,il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline.Curatam ceapa,o taiem si o punem in tigaie,dupa ce s-a prajit putin pieptul de pui. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2014, 18:49
la 21.06.2014, 19:04
Ce reteta faina
la 21.06.2014, 19:05
la 21.06.2014, 19:25
Tare faine! Le-am vazut deja >D:
la 21.06.2014, 19:29
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking