Pulpe de pui bardate in bacon

Postat de Sylvia in Pui
30 Iul 2011 | 6993 vizualizari
Pulpe de pui bardate in bacon

Va prezint azi o reteta care pare mai sofisticata dar e simplu de realizat si la care am ajuns gandindu-ma cum as putea prepara 2 pulpe de pui fermier :) . Am inceput de la ideea ca trebuie clar dezosate si lasate fara piele, sursa prea mare de colesterol…m-am gandit apoi ca aroma lor ar fi bine subliniata ce niste ciuperci de padure, pentru fragezime ar merge niste coulis/ o pasta fina mai diluata de rosii, rozmarin verde pentru aroma si la final de ce nu bardate/invelite in niste felii subtiri de bacon si asa a luat nastere reteta .

Ingrediente

  •  2 pulpe de pui,
  • cateva ciuperci de padure,
  • 2 linguri de coulis/pasta fina mai diluata de rosii dar mai consistenta decat sucul de rosii,
  • un catel de usturoi taiat fin,
  • rozmarin verde,
  • cateva fasii de bacon,
  • sare, piper proaspat macinate,
  • optional 2 batonele fine de cascaval.
  • Pentru pus la cuptor, o lingura de ulei de masline,
  • o canita de vin

Mod de preparare

 Se desfac pulpele de pui si se incepe prepararea lor adaugand pe fiecare bucata cate o lingura de coulis/pasta diluata de rosii. Vreau sa va prezint produsul cu care lucrez eu mereu la acest capitol, este cel de la Reflets de France, nu stiu daca cunoasteti marca am vazut ca se gaseste si in Romania. Pot sa spun ca au niste produse exceptionale la toata gama si ca acest coulis de rosii e cel mai bun din cat am avut ocazia sa testez, nu are nimic adaugat nici un aditiv, nici un conservant… doar gust intens de rosii de calitate.

Adaugam peste rosii un strat fin de ciuperci de padure tocate fin, usturoi tocat fin si rozmarin verde. Se poate adauga si un batonel fin de cascaval eu am facut-o la final. Se ruleaza si se bardeaza/ invelesc in felii fine si inguste de bacon. Am apelat la feliile fine si inguste pentru a reduce din cantinatea de bacon dar finalul a fost foarte aspectuos si aroma suficient de intensa .

Se dau la cuptor de preferinta intr-un vas ceramic, impreuna cu o lingura de ulei de masline, o canita de apa si o canita de vin alb. Timpul de preparare variaza in functie de cuptor, eu le-am lasat la foc mediu 30 de minute cu capac sa se patrunda si inca 15 fara capac sa se rumeneasca bine. Ca la nu le asez direct in vas eu am asternut sub ele niste cuburi de tija de telina . Se servesc calde acompaniate de garnitura in functie de gusturi eu am optat pentru cartofi fierti in abur garnisiti cu patrunjel. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui bardate in bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ceapa

Postat de privatelaura

Tocanita de ceapa

Se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte...

Citeste continuarea

Pui la cuptor cu gutui

Postat de andaoana

Pui la cuptor cu gutui

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu ) Intr-un castron  amestecam sosul de soia , mierea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2011, 16:09
Arata incredibil de bine...sa nu mai vorbim de gust...o alegere excelenta Sylvia si o reteta fara cusur
la 30.07.2011, 16:15
senzational.....
la 30.07.2011, 16:38
la 30.07.2011, 18:18
cat de minunate am zis ca o sa incerc sa fac si eu candva pulpe invelite in bacon..a mancat mama la o nunta si cica i-a placut mult
la 30.07.2011, 18:23
Ruxy multumesc mult de aprecieri

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking