Ingrediente
- Pentru 2 portii avem nevoie de :
- 4 pulpe inferioare de pui,
- 400 grame de bambus,
- un ardei rosu,
- cateva fire de ceapa verde,
- in plus am mai pus
- o lingura de ulei de arahide,
- sare,
- amestec de piper si ierburi proaspat macinat,
- o lingura de sos de soia,
- praf de ghimbir ,
- o lingurita de sos de stridii la final si putin ardei iute maruntit. ( daca lista de condimente vi se pare prea lunga absolut necesare sunt uleiul, sosul de soia si ghimbirul, restul puteti adapta)
Mod de preparare
Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia .
Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa daca mai este cazul. Dupa acest interval de timp adaugam ardeiul rosu taiat patratele si rondelele de ceapa verde ( mai putin o parte din cozi care la adaugam chiar la final ).
Mai lasam sa fiarba in jur de 5 minute sa ramana ardeiul al dente si mai condimentam daca este cazul cu putin ghimbir si sare si adaugam la sfarsit ardeiul iute maruntit( uscat am pus eu ) . Adaugam sosul de stridii care are si calitatea de a da consistenta sosului, daca nu avem sau nu este suficient de legat sosul adaugam un varf de cutit de amidon alimentar. Se serveste cald cu garnitura de orez sau paste, eu am decorat cu cateva rondele de ceapa verde si seminte de susan negru .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu bambus si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|